Op 11 maart 1952 werdt SCHOTS & SCHEEF opgericht in het cafe van Van Zantvoort aan de Zuid-Willemsvaart. Er waren kort na de oprichting vele problemen, wat uiteindelijk resulteerde in een afscheiding van enkele personen. O.a. W. Spierings, Mies v.d. Heuvel, Harrie van Ravenstein, Wim Boons en Henk Kroon. Zij waren de oprichters van de RARE SCHUTTERS. De oprichting vond plaats in het cafe van Hendrik van Esch, Schutters Welvaren. De kastelijn en zijn gezin waren zeer bij de oprichting betrrokken en de link met de RARE SCHUTTERS was snel gelegd en zo is de naam ontstaan. Na het eerste jaar werd er al gebouwd. Het was een kameel en vlak voor carnaval zakte het geheel in elkaar. Er brak paniek uit,maar onder leiding van Jan Sars werd de zaak weer opgebouwd met een andere constructie. Ze hadden toen nog geen bouwloods, dus werd er gebouwd bij Henk van Esch.
Foto van de oprichting van onze vereniging in 1953. v.l.n.r. M. van de Heuvel, W. Spierings, H. Kroon, A. van Ravenstein en W. Boons.
Hier een oude foto van de RARE SCHUTTERS ergens in de jaren 60. Ouders; henk en riek bosters en Grootouders; annekke en theo van hoek plus nog 2 ooms en tante's waren toen lid van de vereniging.....